Ikiaihki hirsitalo


Laadukas rakentaminen alkaa laadukkaista luonnon omista materiaaleista. Ikiaihki-hirsitalot valmistetaan massiivihirrestä vuosikymmenten kokemuksella ja osaamisella.

Mikä on hirsitalojemme salaisuus?

Hirren kestävyys verrattuna muihin rakennusmateriaaleihin on huikea. Oikein rakennetun ja huolletun hirsitalon elinkaari mitataan sadoissa vuosissa, kun taas puurunkoisten talojen elinkaari on vain joitain kymmeniä vuosia. Vaaran Aihkitalojen käyttämät massiivihirret on valmistettu yhdestä rungosta modernin teknologian avulla perinteitä kuitenkin kunnioittaen. Ulkonäöllisesti massiivihirsi, jonka oksat ovat sieviä ja pyöreitä, eroaa lamellihirrestä esimerkiksi siinä, että lamelli on paljon oksaisempi ja useasti puun sydänjuova jää pintaan näkyville.

Nurkkaratkaisut

Vaaran Aihkitalot tarjoaa nurkkaratkaisuja, jotka miellyttävät korkeatasoisen arkkitehtuurin ystäviä. Normaalin ristinurkan lisäksi tarjoamme uutuutena nurkatonta tirolilaista pyrstönurkkaa, joka on ollut tuttu näky Sveitsin Alpeilla vuosisatoja. Nykyajan teknologia mahdollistaa tämän ennen niin kalliin ja työlään nurkkavaihtoehdon tuomisen Suomeenkin. Kyseessä on erinomaisen tiivis, hyvin rakenteita sitova nollanurkkaratkaisu, johon voi helposti kiinnittää laudan päälle. Tämän parempaa nurkkaa et löydä miltään valmistajalta!

 

Massiivihirsivaihtoehdot

Asiakkaan suunnitelmiin sopivilla hirsivaihtoehdoilla voidaan luoda haluttu ilme hirsirakennukselle. Valmistamme massiivihirrestä kolmea erilaista hirsiprofiilia, joista asiakkaat voivat valita itselleen sopivan ratkaisun.

Lamellihirsivaihtoehdot

Kauttamme saa myös lamellihirttä kahdella eri hirsiprofiililla.

Nurkkavaihtoehdot

Meiltä löydät perinteisen ristinurkan lisäksi upean tirolilaisen pyrstönurkan.

Hirsitalo kestää aikaa

Arvoa rahalle – pitkäkestoisesti

Suomesta löytyy edelleen yli 500 vuotta vanhoja hirsirakennuksia, jotka palvelevat Euroopan unionin moderneja suomalaisia siinä missä esi-isiämme Kalmarin unionissa. Muihin rakennusmateriaaleihin verrattuna hirren kestävyys onkin huikea; oikein rakennettuna ja huollettuna hirsitalo kestää sukupolvesta toiseen, kun taas puurunkoisten talojen elinkaari on vain joitain kymmeniä vuosia.

Miellyttävä asua

Erittäin hyvä sisäilma

Hirren lämpöä ja kosteutta tasapainottava, hengittävä seinärakenne takaa sen, että kotisi sisäilman suhteellinen kosteus on lähes aina sisäilman laadun kannalta paras mahdollinen. Miellyttävä sisäilma – ei liian kosteaa, ei liian kuivaa – tekee arjesta parempaa jokaiselle asukkaalle.

Ekologinen valinta

100% kierrätettävä ja uusiutuva

Hirsirakentaminen on erittäinen energiatehokasta, eikä vastuullisesti toteutettuna kuormita Suomen kaunista luontoa. Ja koska hyödynnämme tehtaallamme syntyvän puujätteen lämpöenergiana, mikään ei mene hukkaan ja hirsikotisi saa ilahduttavan pienen hiilijalanjäljen.